Diş hekimliğinde radyoloji, dişlerin durumunun yanında çevre dokuları da değerlendirme imkanı sunar. Göz ile görülemeyen kemik içi oluşumlar (gömülü diş, kist, tümör, lezyon, diş-sinir ilişkisi vb.) dental radyoloji ile görüntülenebilir olup doğru tanı ve doğru tedavi planlaması çok daha kolay olmaktadır. Radyolojide X-ışınları, BT taramaları, MRI taramaları ve ultrason dahil olmak üzere çeşitli görüntüleme teknikleri kullanılmaktadır.
Panoramik Röntgenler
Bu röntgenler dişlerin, çenelerin (maxilla ve mandibula), sinüslerin ve burun bölgesinin kapsamlı bir görüntüsünü sağlar. Diş hekimleri bu röntgenleri gömülü dişler, sürme bozuklukları, diş germ eksiklikleri, tümörler, kistler, lezyonler, çürük alanları, kemik anomalileri gibi problemleri tespit etmek için kullanır.
Sefalometrik Grafi
Genellikle ortodonti ve ortognatik cerrahi hastalarından alınan bir grafi türüdür. Kafa-yüz kemikleri ve dişlerin birbiri ile ilişkisi, açıları, boyutları, gelişimleri değerlendirilir.
Dental Tomografi
Kemik yüksekliği, kemik kalınlığı, kist-tümör sınırları, gömülü dişin komşu dokularla ilişkisi gibi görüntülenmek istenen bölgeyi kesitsel olarak inceleme imkanı sunan radyolojik teşhis yöntemidir.